Kana-kookospata

Ihanan pehmeä ja sopivan tulinen kana-kookospata sopii hyvin syksyn kylmeneviin iltoihin. Tulisuutta voit itse säätää chilimäärän avulla.
(5600)
Tulosta
0,5kplPurjo
1kplNärpiön chili
1kplKiinankaali (pieni)
2kplNärpiön suippopaprikaa
1ruukkuKorianteria
400gMaustamattomia kanafileitä
1kplLime
1tlSuolaa
2tlCurrya
400mlKookosmaitoa
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja ota uunivuoka tai -pata esille.
  2. Huuhtele huolellisesti purjo, chili, kiinankaali sekä suippopaprikat ja poista halutessasi chilistä siemenet.
  3. Pilko purjo, kiinankaali sekä paprikat reiluiksi paloiksi ja chili sekä korianteri pieneksi silpuksi.
  4. Siirrä kaikki pilkotut kasvikset uunivuokaan.
  5. Pilko kana haluamasi kokoisiksi paloiksi - mitä isompia palat ovat, sen kauemmin menee padan kypsymisessä.
  6. Siirrä kanapalat vuokaan ja lisää joukkoon myös kaikki loput ainekset; limen mehu, suola, curry sekä kookosmaito.
  7. Sekoita ainekset keskenään ja mikäli et käytä kannellista pataa, aseta vuoan päälle kanneksi folio tai leivinpaperi.
  8. Nosta kana-kookospata uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi. Aika vaihtelee uunien sekä vuokien kokojen mukaan, joten varmista kanan kypsyys halkaisemalla yksi kanapala.
  9. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  10. Suosittelen nauttimaan tämän maukkaan kana-kookospadan riisin tai riisinuudelin kanssa.
  11. Resepti: Emili Kumpuniemi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf