Itse tehty ketsuppi - on se paras ketsuppi!
Itse tehty ketsuppi Närpiön Vihanneksen tomaateista.
Tee herkullinen ja täyteläinen itse tehty ketsuppi tuoreista Närpiön Vihanneksen tomaateista, jotka tunnetaan niiden laadusta ja makeudesta. Närpiön kasvihuoneissa vastuullisesti viljellyt tomaatit antavat ketsupille raikkaan ja luonnollisen maun. Tämä kotitekoinen ketsuppi on täydellinen lisä hampurilaisille, ranskalaisille tai liharuokiin, ja sen valmistaminen on helppoa!
Valitse kotimaiset tomaatit ja tuo ruokiisi aito tomaattien maku itse tehdyllä ketsupilla. Närpiön Vihanneksen tomaattien avulla saat aina parhaan lopputuloksen!
3rkl | oliiviöljyä |
1,5kg | kypsiä tomaatteja |
1kpl | keltasipuli |
2kpl | valkosipulinkynttä |
2rkl | raastettua tuoretta inkivääriä |
1rkl | korianterisiementä |
2kpl | kokonaista mausteneilikkaa |
1rkl | mustapippuria myllystä |
0,5tl | suolaa |
2dl | punaviinietikkaa |
1dl | ruokosokeria tai fariinisokeria |
0,5kpl | mietoa chiliä |
- Laita öljy, paloitellut tomaatit, silputtu sipuli, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri, korianterinsiemenet, neilikat, mustapippuri, suola ja mahdollisesti pieni määrä hakattua chiliä paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä.
- Tomaateista irtoaa hetkessä nestettä joten nestettä ei tarvitse lisätä. Anna kiehua niin kauan että tomaatit ovat pehmeitä, noin puolisen tuntia. Käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta.
- Paseeraa ketsuppi siivilän läpi. Tärkeätä että paseeraa todella huolella.
- Kaada seos puhtaaseen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 2h että seos saa oikean ketsuppi rakenteen. Keittoaika voi vaihdella riippuen tomaattien nestemäärästä. Sekoita silloin tällöin.
- Kaada ketsuppi lämmitettyyn lasipulloon/lasipurkkiin (desinfiointi) sulje korkki/kansi välittömästi.
- Astian tulee olla puhdas että ketsupin säilöntä aika jääkaapissa olisi hyvä. Käytä aina puhdasta lusikkaa kun otat ketsuppia purkista!