Kurpitsapasta
Kurpitsa ei ole se kaikkein tavallisin aines ruuanlaitossa ja siksi se voi olla monelle tuntematon. Tässä hyvä resepti jonka avulla saat kurpitsan helposti mukaan ruuanlaittoon.

Ainesosat
500g | Kurpitsaa |
2kpl | Sipuli |
1dl | Valkoviini |
1rkl | Valkoviinietikka |
0,5dl | Oliiviöljy |
2dl | Ruokakerma |
50g | Parmesanjuustoraaste |
0,5tl | Mustapippurijauhe |
1tl | Suola |
0,5ruukku | Tuore timjami |
500g | Pasta |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat Alkupalat Välipalat |
Kategoria | Resepti |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Tee näin:
- Keitä pasta paketissa olevan ohjeen mukaisesti.
- Kuori ja poista siemenet kurpitsasta, pilko.
- Hienonna sipuli.
- Kuumenna kattila.
- Lisää kattilaan oliiviöljy, sipulit ja kurpitsa.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää kattilaan valkoviini ja valkoviinietikka.
- Anna kiehua hetki.
- Lisää kattilaan kerma.
- Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
- Soseuta.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Pyörittele kurpitsakastike pastan joukkoon.
- Tarjoile tuoreen lehtitimjamin ja parmesanjuustoraasteen kanssa.