Paahdettu maa-artisokkakeitto

Viileät kelit ovat loistavaa aikaa keitoille. Keitot ovat monipuolisia ja monesti niitä myös tehdään lämmitettäväksi. Maa-artisokan hieman pähkinämäinen ja makeahko maku on ravinteikas ja loistava aines keittoon. Kuten keitot yleisesti niiden valmistus kestää jonkin aikaa mutta todellakin sen arvoista ja senhän voittaa takaisin kun teet kahdeksi päiväksi samalla vaivalla. Paahdettu maa-artisokkakeitto on helppo, maukas ja sopii alkupalasta illalliseksi.
(1035)
Ainesosat
Tulosta
1kgMaa-artisokka
0,5dlRypsiöljy
1rklSuola
50gVoi
1lMaito
2dlKerma
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Pääruoat
Alkupalat
Välipalat
Erikoisruokavalio
Laktoositon
Kategoria
Resepti
Tee näin:
  1. Kuumenna uuni 165 C asteeseen.
  2. Pese maa-artisokat.
  3. Levitä maa-artisokat leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Hiero maa-artisokkiin rypsiöljy ja suola.
  5. Paahda maa-artisokkia 30-40 minuuttia.
  6. Kunnes maa-artisokat ovat ruskistuneita ja kypsiä.
  7. Kuumenna iso kattila.
  8. Lisää kattilaan voi ja paahdetut maa-artisokat.
  9. Kuullota maa-artisokkia pari minuuttia.
  10. Lisää kattilaan maito ja ruokakerma.
  11. Kuumenna seos ja soseuta.
  12. Tarkista maku.
  13. Lisää tarvittaessa suolaa.
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf