Risotto salkotaitepavun ja papupeston kera
Risotto on kotoisin Italian pohjoisosista. Kyseessä on siis italialainen riisiruoka, joka keitetään liemessä niin, että lopputuloksena on ihanan kermainen koostumus. Tässä meillä on resepti versiolle, joka sisältää meidän hyvät pavut.
200g | Salkotaitepapuja |
2,5dl | Risottoriisiä (Arborio) |
1kpl | Keltasipuli (iso) |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
0,5dl | Oliiviöljyä |
2dl | Valkoviiniä |
6dl | Kasvislientä (lämmintä) |
1kpl | Sitruuna (mehut) |
30g | Parmesanijuustoa (raastettua) |
Suolaa | |
Papupesto: | |
Osa keitetyistä pavuista 1/3 | |
30g | Parmesanijuustoa (raastettua) |
0,5dl | Auringonkukansiemeniä |
2dl | Oliiviöljyä |
10g | Lehtipersiljaa |
Suolaa |
- Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia, valuta vesi pois.
- Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota oliiviöljyssä. Lisää hetken kuluttua riisi ja anna paistua.
- Kaada joukkoon viini ja anna sen kiehua lähes kokonaan pois. Laimenna risotto erissä kuumalla kasvisliemellä, risoton tulee aina olla rakenteeltaan tasaista.
- Jatka laimentamista erissä, kunnes risottoriisi on pehmennyt, noin 20 minuuttia. Leikkaa 2/3 papuista 1-2 cm:n paloiksi.
- Viimeistele risotto puristamalla sitruunamehua sekaan, sekoita joukkoon paloitellut pavut ja parmesaanijuusto.
- Mausta suolalla.
- Papupesto: Sekoita kaikki ainekset nopeasti tehosekoittimella. Mausta suolalla.
- Tarjoile risotto papupeston ja tuoreiden yrttien tai salaatinversojen kanssa.