Chili-Ingefärssås
Chili-Ingefärssåsen är ypperlig som bordskrydda, men kom ihåg att förvara den i kylskåp! Låt smaken mogna i 3 veckor före användning.
750g | rödamognade tomater |
1kpl | paprika |
2kpl | gula lökar |
2rkl | färsk riven ingefära |
2kpl | röda chilifrukter |
1dl | vitvinsvinäger |
0,5dl | strösocker |
1tl | salt |
0,5tl | krossad svartpeppar |
- Skölj tomaterna, kärna ur paprikan och chilin, skala löken, dela allt i små bitar.
- Skala ingefäran och riv den. Tillsätt ingredienserna i en matberedare.
- Mixa massan slät.
- Lägg över i en kastrull och tillsätt vinäger, socker, salt och peppar.
- Låt koka i ca 20 minuter, mixa massan slät med en stavmixer ifall den inte är helt slät.
- Häll upp i väl rengjorda glasflaskor. Förvara i kylskåp.
- Låt Chili-Ingefärssåsen mogna i kylskåp i ca tre veckor.