Djävulssylt - det perfekta tillbehöret!
Djävulssylt – perfekta tillbehöret till många rätter!
Detta recept på djävulssylt har blivit otroligt populärt, och med god anledning! Djävulssylten är ett mångsidigt tillbehör som passar perfekt till kötträtter, ostar och till och med hamburgare. Lätt att göra och fylld med smak – du kommer garanterat att bli förälskad i den här härliga kombinationen av hetta och sötma.
Tips: Gör en dubbel sats på en gång, för den här delikatessen vill alla ha mer av!
Prova själv och bli förtjust i detta klassiska recept!
800g | Inhemska mogna tomater |
4kpl | Stora inhemska röda paprikor |
4kpl | Inhemsk röd chili |
8kpl | Vitlöksklyftor |
1tl | Salt |
1tl | Krossad svartpeppar |
0,5dl | Ättika |
2,5dl | Syltsocker |
- Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber, avlägsna gärna tomatfästet.
- Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken.
- Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca. 45-55 minuter.
- Smaka av, tillsätt mera chili ifall du vill ha lite starkare djävulssylt. Notera att hettan från chilin avtar efter att sylten svalnat. Så spara inte på styrkan.
- Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens.
- Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.