Kyckling-kokosgryta
En underbart mjuk och lagom het kyckling-kokosgryta passar perfekt till de kalla höstkvällarna. Du kan själv justera hettan med hjälp av mängden chili.
0,5kpl | Purjo |
1kpl | Närpes Chili |
1kpl | Kinakål (liten) |
2kpl | Närpes spetspaprika |
1ruukku | Koriander |
400g | Naturella kyklingfilér |
1kpl | Lime |
1tl | Salt |
2tl | Curry |
400ml | Kokosmjölk |
- Värm ugnen till 200 grader och ta fram en ugnsform eller gryta.
- Tvätta purjolöken, chilin, kinakålen och paprikan noggrant och ta bort fröna från chilin om du vill.
- Hacka purjolök, kinakål och paprika i stora bitar och chili och koriander i små bitar. Överför alla hackade grönsaker till ugnsformen.
- Skär kycklingen i önskad storlek - ju större bitar desto längre tid tar det att grytan skall bli färdig.
- Överför kycklingbitarna till formen/grytan och tillsätt även alla resterande ingredienser; limejuice, salt, curry och kokosmjölk.
- Blanda ihop ingredienserna och om du inte använder en gryta med lock, lägg folie eller bakplåtspapper ovanpå som lock.
- Sätt in kyckling-kokosgrytan i ugnen, i cirka 20 minuter. Tiden varierar beroende på ugnen och på storleken på formarna, så se till att kycklingen är klar genom att halvera en kycklingbit.
- Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
- Jag rekommenderar att du avnjuter denna läckra kyckling-kokosgryta med ris eller risnudlar.
- Recept: Emili Kumpuniemi