Nudelwok med nötter
En wok med äggnudlar och jordnötssmör kan vara ett läckert val. Jordnöt ger woken en fyllig och nötig smak, och den kan även ge rätten en viss krämighet. Då saltnötter används som proteinkälla blir rätten mångsidig och smakrik.

Ingredienser
400g | Äggnudlar |
1dl | Jordnötssmör |
0,5dl | Sojasås |
0,5dl | Sweet chilisås |
2dl | Vatten |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
2dl | Saltnötter |
2dl | Mungböns groddar |
1kruka | Färsk koriander |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Förrätter |
Kategori | Recept |
Produktkategorier | Gurkor |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Gör så här:
- Sväll nudlarna.
- Tillred såsen genom att blanda jordnötssmör, sojasås, sweet chilisås och vatten i en skål.
- Blanda väl till att alla ingredienser är blandade med varandra.
- Skiva den skalade och urkärnade gurkan.
- Värm en wok panna eller stor stekpanna på medeltemperatur och tillsätt rypsolja i pannan.
- Tillsätt gurkskivor.
- Stek gurkorna några minuter tills att de får lite färg.
- Tillsätt saltnötterna.
- Tillsätt nudlarna.
- Tillsätt sedan den tillredda såsen.
- Blanda till att såsen har fördelats jämt på nudlarna.
- Tillsätt groddarna och blanda in dem.
- Dekorera med färsk koriander.