Pumpapasta

Pumpan är inte den vanligaste ingrediensen i matlagningen och därav kanske obekant till många. Här ett bra recept på hur du enkel får med pumpan i matlagningen.
(1052)
Ingredienser
Tulosta
500gPumpa
2stLök
1dlVittvin
1mskVittvinsättikka
0,5dlOlivolja
2dlMatgrädde
50gRiven parmesanost
0,5tskMalen svartpeppar
1tskSalt
0,5krukaFärsk timjan
500gPasta
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Förrätter
Mellanmål
Kategori
Recept
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala pumpan och ta bort fröna, tärna.
  3. Hacka löken.
  4. Värm en kastrull.
  5. Lägg olivolja, lök och pumpa i kastrullen.
  6. Bryn ett par minuter.
  7. Tillsätt vittvin och vittvinsättika.
  8. Låt koka en stund.
  9. Tillsätt grädden.
  10. Låt sjuda på låg värma tills klart.
  11. Mixa till en jämn sås.
  12. Krydda med salt och svartpeppar.
  13. Blanda pumpasåsen i pastan.
  14. Servera med färsk bladtimjan och riven parmesanost.
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf