Pumpapasta
Pumpan är inte den vanligaste ingrediensen i matlagningen och därav kanske obekant till många. Här ett bra recept på hur du enkel får med pumpan i matlagningen.

Ingredienser
500g | Pumpa |
2st | Lök |
1dl | Vittvin |
1msk | Vittvinsättikka |
0,5dl | Olivolja |
2dl | Matgrädde |
50g | Riven parmesanost |
0,5tsk | Malen svartpeppar |
1tsk | Salt |
0,5kruka | Färsk timjan |
500g | Pasta |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Förrätter Mellanmål |
Kategori | Recept |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Skala pumpan och ta bort fröna, tärna.
- Hacka löken.
- Värm en kastrull.
- Lägg olivolja, lök och pumpa i kastrullen.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt vittvin och vittvinsättika.
- Låt koka en stund.
- Tillsätt grädden.
- Låt sjuda på låg värma tills klart.
- Mixa till en jämn sås.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda pumpasåsen i pastan.
- Servera med färsk bladtimjan och riven parmesanost.